eFatura & eDefter & eArşiv
eDevlet uygulamaları yaşam döngüsü içerisinde karşılabileceğiniz teknik ve mevzuat kaynaklı tüm olası problemlerden minimal seviyede etkilenmenizi hedefleyerek müşterilerimiz için eDevlet uygulamalarına özel bakım & hizmet paketleri sunmaktayız:
Türkiye‘de 397 sıra no.lu VUK tebliği ile hayata geçirilen ve 5 Mart 2010 tarihinden itibaren uygulamada olan e-Fatura, veri format ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen, VUK gereği bir faturada yer alması gereken bilgilerin içerisinde yer aldığı, satıcı ve alıcı arasındaki iletiminin merkezi bir platform (GİB) üzerinden gerçekleştirildiği elektronik bir belgedir.
e-Fatura yeni bir belge türü olmayıp, kâğıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yönetilen e-fatura uygulamasında amaç tek format ve standarda göre satıcı ve alıcı arasında güvenli, zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan bir sistem oluşturmaktır
Athena e-Fatura çözümü ile, kurumların Maliye Bakanlığı standartlarına uygun bir şekilde e-Fatura sistemine kısa sürede geçmesini sağlamaktayız. Özel entegrasyon modeli ile e-faturaya geçiş yapmak isteyen firmaların bilgi işlem yatırımı zorunluluğunu ortadan kaldırılmaktadır. GİB ile Kurumlar arasındaki ilişkilerinve ERP sistemlerinizle olan entegrasyonun tek elden yönetilmesnini sağlamaktayız. Ayrıca kurumların yasal uyum, güncelleme, mevzuat takibi gibi bakımlarla da ilgilenme zorunluluğunu ortadan kaldırmaktayız.
e-Defter, Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri gereğince tutulması zorunlu olan defterlerin bu sitede duyurulan format ve standartlara uygun biçimde elektronik dosya biçiminde hazırlanması, bastırılmaksızın kaydedilmesi, değişmezliğinin, bütünlüğünün ve kaynağının doğruluğunun garanti altına alınması ve ilgililer nezdinde ispat aracı olarak kullanılabilmesine imkan tanımayı hedefleyen hukuki ve teknik düzenlemeler bütünüdür.
Athena e-Defter çözümü ile, kurumların Maliye Bakanlığı standartlarına uygun bir şekilde e-Defter sistemine kısa sürede geçmesini sağlamaktayız. Düşük sahip olma maliyetli ve operasyonel maliyetlerini düşüren bir çözüm sunarak kaynaklarını daha efektif kullanmalarını sağlamaktadır.
433 Seri Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile yürürlüğe giren e-Arşiv Uygulaması, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen standartlara uygun olarak faturanın elektronik ortamda oluşturulması, elektronik ortamda muhafazası, ibrazı ve raporlamasını kapsayan bir uygulamadır. e-Arşiv Uygulamasından yararlanmak isteyen mükelleflerin, öncelikle e-Fatura uygulamasına kayıtlı olmaları gerekmektedir.
Athena e-Arşiv çözümü ile, e-Arşiv mükelleflerini kağıt fatura yükünden kurtarmakta ve elektronik denetim için uygun altyapıyı sunmaktayız. e-Arşiv uygulaması ile son kullanıcıya mali mühürlü ve imzalı faturaları PDF formatında gönderebilir, son kullanıcı için dosyanın hızlıca açılmasını ve kolaylıkla okunmasını sağlayabilirsiniz.
Temel Özellikler
Email adresiniz listemize ekledi